Sony har lanserat RX100 Mark III

På topp i svagt ljus

Sony har lanserat RX100 Mark III med inbyggd sökare och ljusstark optik.

Med Sony Cybershot RX100 III sägs det bli lättare att fotografera i svagt ljus. Objektivet är nämligen det ljusstarka ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 som ger möjlighet att fotografera bland annat både landskap på vidvinkel och porträtt med en snyggt oskarp bakgrund. Objektivet har även ett inbyggt ND-filter som gör att man t.ex. kan ta oskarpa bilder av vatten i rörelse.

Ett annat tillskott är OLED Tru-Finder-sökaren med popup-funktion och hög kontrast, som sägs ge en ljus och detaljerad bild är man håller kameran till ögat. Sökarens optiska yta har en så kallad ZEISS T-beläggning som ska minska förekomsten av reflexer. Kameran har även en inbyggd ögonsensor som automatiskt växlar mellan sökaren och skärmen.

Den stora cmos-sensorn är bakgrundsbelyst och av typen Exmor R med 20,1 megapixel. Sensorn backas upp av den senaste BIONZ X-processorn som är tre gånger snabbare än sin föregångare. Skärmen är av typen Xtra Fine på 3,0 tum som kan vridas 180 grader, så att man kan ta självporträtt med enhandsfattning. Kameran har dessutom inbyggt NFC och wi-fi.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av