Panasonic Lumix DC-TZ90
Ny fickkamera

Panasonic Lumix DMC-TZ90 har 30x zoom.

© Panasonic

Massor av zoom och 4K i fickformat

Panasonic har släppt den nya kompaktkameran TZ90 som både har massor av zoom och video i 4K, samtidigt som den inte tar upp en massa plats.

Panasonic har släppt en ny resekompis, nämligen en kompaktkamera i fickformat med 30x zoom. 

Panasonic Lumix DC-TZ90 är bara 11,2 x 6,7 x 4,1 cm. Med andra ord är den i samma storleksordning som en iPhone 6, fast lite kortare och tjockare.

Läs också: Nytt objektiv med kraftig vidvinkel från Panasonic

Med TZ90 i fickan får du förutom den kraftiga zoomen från LEICA DC VARIO-ELMAR-objektivet som går från 24 till 270 mm även en uppgraderad sensor på 20,2 megapixel och möjlighet att ta 10 bilder i sekunden med en autofokus som enligt tillverkaren är klar på 0,1 sekund.

Plocka ut stillbilder ur 4K-video

Dessutom får du video i 4K med 30 bilder i sekunden, där du kan välja den bästa med en upplösning på 8,3 megapixel – det räcker för att man ska kunna skriva ut bilden i A3.

Panasonic Lumix DC-TZ90
Redo för selfies

Skärmen på Panasonic Lumix DC-TZ90 kan nu vinklas uppåt så att den pekar rakt fram.

© Panasonic

Panasonic Lumix DC-TZ90 har elektronisk sökare och spelar in i råformat, och du kan använda dig av såväl manuellt program som bländar- och slutartidsprioritet. 

Kameran har även användbara funktioner som Post Focus, där du kan ändra fokus efter att bilden är tagen, och Focus Stacking, där du kan experimentera med skärpedjupet genom att kombinera flera bilder i en.

Koll på selfies med Lumix

Selfie-funktionerna har naturligtvis också uppgraderats. Skärmen kan nu vändas så att den pekar framåt, och kameran kan ställas in så att den automatiskt tar selfies utan att du behöver trycka på utlösaren.

Kameran kan laddas via en USB-kontakt, och den har wifi för att man ska kunna ansluta den till mobilen eller surfplattan.

Det rekommenderade priset är 4999 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av