Nikon Coolpix A1000

Coolpix A1000 är den ena av två nya kompaktkameror från Nikon.

© Nikon

Kompaktkameran Nikon Coolpix A1000 är full med godsaker till ett lågt pris

Med nya Nikon Coolpix A1000 får du 4K-video, bilder i råformat och hela 35x zoom i en billig fickkamera.

17 januari 2019 av Poul Siersbæk

Om du behöver en liten och smidig kamera som både kan fånga de vida vyerna och komma nära detaljerna, har Nikon ett attraktivt nytt förslag.

Nikon Coolpix A1000 har nämligen 35x optisk zoom som motsvarar 24–840 mm, så att man både kan fånga de vidsträckta torgen på storstadssemestern och zooma in på detaljer på en staty. 

Kameran kan till och med fotografera i råformat, så du har optimala möjligheter att justera bilderna i bildbehandlingen, och till skillnad från föregångaren A900, har den nya modellen inbyggd sökare och möjlighet att spela in 4K-video. 

Kamerans maximala ljuskänslighet är ISO 6400.

Nikon Coolpix A1000

Kompaktkameran har en tryckkänslig och vinklingsbar skärm på 3,0 tum.

© Nikon

Fler funktioner än hos konkurrenterna

Nya Nikon Coolpix A1000 har en kraftigare zoom än konkurrenter som Panasonic Lumix DC-TZ90 och Sony Cyber-shot DSC-HX99 med 30x zoom.

Sonys modell kan visserligen komma upp till ISO 12 800, men enligt vår erfarenhet är det inte många kompaktkameror som ger en övertygande bildkvalitet vid så höga värden. 

Ett annat alternativ är den något billigare Canon PowerShot SX740 HS som visserligen har 40x zoom. Men den kan inte fotografera i råformat, och så har den ingen sökare. 

Nikon Coolpix A1000 har en tryckkänslig skärm på 3,0 tum, där man bl.a. kan välja fokus eller ta en bild genom att trycka på skärmen. 

Skärmen kan även vinklas uppåt och nedåt. 

Kameran finns i butikerna från den 24 januari. Priset är 4799 kronor. Du kan läsa mer om kameran här.

Kompaktkamera kommer riktigt nära

Om din nästa kompaktkamera inte nödvändigtvis behöver ligga i fickan och du behöver ännu mer zoom, har Nikon ännu en nyhet. 

Kompaktkameran Nikon Coolpix B600 har nämligen 60x zoom som täcker hela 24–1440 mm. Å andra sidan får du då klara dig utan råformat och sökare. Nikon Coolpix B600 kommer ut i butikerna i februari och kostar 3799 kronor. 

Du kan läsa mer om kameran här.

Nikon Coolpix B600

Med superzoomkameran Nikon Coolpix B600 får du också åtkomst till kreativa programinställningar och bl.a. en makrofunktion.

© Nikon

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska

Inför semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig axelväska en bra investering.

I vår nya kameraväska finns det ett separat utrymme för din surfplatta, så att du lätt kan ta med den ut och överföra bilder från kameran via wifi.

Du kan få väskan med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Endast väskan har ett värde på 399 kronor. Här hittar du erbjudandet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av