Fujifilm uppdaterar autofokus i X-T1

Med en ny omfattande programvaruuppdatering gör Fujifilm att X-T1-ägare får ett näst intill helt nytt autofokussystem. Och det kostar inte en krona.

I slutet av juni lanserar Fujifilm en uppdatering till X-T1 som innebär att kameran får ett väsentligt uppdaterat autofokussystem. Det blir bland annat enklare att fånga motiv i rörelse.

Det har tillkommit Zone- och Wide/Tracking-läge där fokus kan följa det valda motivet inom zoner eller inom alla autofokuspunkter, vilket gör det lättare att följa motiv i rörelse.

Enpunktsfokus har delats upp i mindre sektioner som ger en noggrannare analys av avståndet till motivet och därmed mycket noggrannare fokus. Det betyder också att det blir lättare att fokusera i svagt ljus och på motiv med låg kontrast.

Den nya programvaran har även Fujifilms Eye Detection AF, vilket gör att kameran automatiskt kan hitta och fokusera på menniskoögon.

Dessutom har man i uppdateringen lagt till en automatisk makrofunktion, förbättrad autofokus i video och andre mindre ändringar utifrån användarnas feedback.

Se en video med bra exempel på det nya autofokussystemet här.

Programvaran är gratis, och den blir tillgänglig på www.fujifilm.com/x-t1/ver4\. Den kan användas till X-T1 samt X-T1 Graphite Silver Edition.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av