Extremt liten och snabb

Nikon 1 J5 är inte större än en fickkamera, men den är skjutglad och har video i 4K.

2 april 2015

Snabbhet, enkel delning och optimal bildkvalitet. Det är nyckelorden för Nikons nya modell i deras spegellösa 1-serie, Nikon 1 J5. Enligt Nikon själva är kameran ett perfekt val både för personer som älskar telefonkamerans snabbhet och delningsmöjligheter men som vill ha bättre kvalitet på bilder och video, och för etablerade kameraentusiaster som är sugna på en smidig andrakamera.

J5 har 105 fasdetekterande punkter och kan ta 20 bilder i sekunden utan att ange autofokus och 60 bilder i sekunden med samma fokus som på den första bilden i serien. Kameran finns i tre olika varianter av klassisk design och den väger bara 265 gram. Det finns 13 olika objektiv att välja bland. Sensorn är liten, 1,0 tum, med 20,8 megapixel, men kameran utmärker sig också genom att kunna spela in video i 4K, vilket motsvarar fyra gånger Full HD.

WiFi är inbyggt i Nikon 1 J5 som även har NFC-teknik. Det betyder att det är enkelt att dela sina bilder på bl.a. Facebook eller att använda telefonen som fjärrkontroll till kameran.

Du kan köpa J5 i paket med ett 10-30 mm och ett 30-110 mm-objektiv för ett rekommenderat pris på 7290 kronor.

Bara huset för sig kostar 4490 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av