Exklusiv lyx från Hasselblad

Den nya kompaktkameran Hasselblad Stellar Special Edition erbjuder hög Sony-kvalitet invändigt och extraordinärt tjusiga material utvändigt. Priset är också något utöver det vanliga.

Samarbetet mellan Hasselblad och Sony ger nu återigen frukt i form av den kompakta kameran Stellar Special Edition. Specifikationerna avslöjar att innanmätet matchar Sonys utmärkta modell Cybershot RX100 II, så man får bland annat en relativt stor Exmor cmos-sensor på 13,2 x 8,8 mm.

Objektivet av märket Carl Zeiss täcker omfånget från 28 till 100 mm, och ljusstyrkan på vidvinkel är hög, närmare bestämt F1.8. Man kan naturligtvis fotografera i råformat och ställa in exponeringen fullständigt manuellt, men där slutar också likheterna.

När du köper Stellar Special Edition kan du välja mellan handgrepp i kolfiber eller trämaterial, och kameran levereras med en exklusiv kameraväska i läder, som har formgetts av ett italienskt designcenter. Själva sömmarna på kameraremmen och väskan är i extra härlig kvalitet. Själva kamerahuset kan köpas i antingen svart, vitt eller orange, och väskan finns i svart eller vitt läder.

Så är det bara det där med priset. Stellar Special Edition går på 2375 Euro - utan moms, så räkna med att kameran kommer att gå lös på runt 27 000 kronor. Men då får du också en kamera som inte många i din omgivning någonsin har sett maken till.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av