Avancerad kompakt från Fujifilm

Fujfilm har lanserat en kamera full av nyheter i deras kompakta X-serie.

26 augusti 2014

Fujifilm är klara med X30 som är den tredje generationen i tillverkarens kompakta X-serie. Kameran bygger på föregångarna X20 och X10 i kombination med en rad nya funktioner.

Bland dessa märks en ny Real Time elektronisk sökare som enligt tillverkaren ska vara den största, ljusaste och snabbaste i klassen. Förstoringsgraden är på 0,65x, och man kan använda live view i en upplösning på 2,36 miljoner punkter. Sökaren anpassar automatiskt ljusmängden så att den ska vara lätt att läsa av, och den har inbyggd ögonsensor.

X30 har en X-Trans CMOS II-sensor med autofokus med fasdetektering och en EXR Processor II som sägs ge snabba reaktionstider och en låg brusnivå. Bland andra nyheter finns en ny vridbar lcd-skärm på 3,0 tum med en upplösning på 920 000 punkter, och en kontrollring runt objektivet.

Även batteritiden har förbättrats, och kameran har fått ett starkt men lätt magnesiumhus. Slutligen har det blivit möjligt att simulera Classic Chrome-film, och kameran har naturligtvis inbyggt wi-fi.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av