Kikare med 3D och HD-video

Sony är klara med naturfotografens bästa vän – en kikare som närmast påminner om en videokamera

Man tänker inte direkt på en kikare när man hör specifikationer som t.ex. autofokus, bildstabilisering, videoinspelning i Full HD och två inbyggda Exmor R cmos-sensorer. Men det är precis vad Sony nu lanserar i form av kikarmodellerna DEV-3 och DEV-5.

De är perfekta för alla naturälskare som inte nöjer sig med att observera djuren, utan även vill föreviga livet ute i det fria. Båda modellerna kan nämligen fånga det man tittar på med hjälp av en enda knapptryckning. Film spelas in i Full HD i formatet avchd. Och så har de avancerade kikarna både två uppsättningar optik och bildsensorer, så att allt även kan spelas in i äkta 3D med stereoljud.

Båda modellerna har 10x optisk zoom, men med storebrodern DEV-5 kan man zooma in digitalt till 20x. Det går naturligtvis ut en aning över bildkvaliteten, man kan vara bra när man vill observera något på långt avstånd. Den stora modellen har även inbyggd gps, så att du kan vara säker på att din position automatiskt noteras i tagningarna. Du kan läsa mer här. Det enda minuset är priserna som ligger på 1400 respektive 2000 dollar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av