DxO ONE

DxO lanserar kamera

DxO ONE är vad den franska programvaruutvecklaren kallar sin första kamera. Kameran har samma storlek och design som en actioncam, men den är framför allt till för stillbilder.

23 juni 2015

DxO Labs har i över tio år utvecklat råkonverterare och styr industristandarden DxOMarks som mäter kamerornas prestanda med avseende på bildkvalitet.

Därför är det intressant när de plötsligt lanserar en kamera. DxO One heter det franska nytillskottet, och den har en sensor på 1,0 tum och en största bländaröppning på F1.8. Objektivet har en fast brännvidd på 32 mm, och iso kommer upp i 51 200. Kameran kan även spela in video i Full HD.

Naturligtvis går det att fotografera i råformat, både i DNG och något som DxO kallar för SuperRAW som är företagets eget råformat.

Kameran är speciell i och med att den använder en Iphone eller Ipad som sökare.

DxO lovar att kameran klarar lika bra bildkvalitet som en DSLR, och den får också rätt höga poäng i DxOMarks, nämligen 85, vilket är högre än exempelvis Canon EOS Mark III.

Kameran levereras tillsammans med DxO FilmPack och under en begränsad period bildredigeringsprogrammet DxO OpticsPro Elite Edition.

Priset för kameran är tämligen salt, drygt 6000 kronor. Den är kompatibel med Iphone 5 eller senare, samt nyare Ipad-modeller.

DxO ONE

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av