Casio satsar på topphastigheter

Exilim EX-10 från Casio har snabb svarstid och har späckats med en rad intressanta funktioner. Bland annat har kameran vridbar skärm och en avancerad funktionsring.

3 december 2013

EX-10 är flaggskeppet i den tredje generationen av Exilim-modeller med hög hastighet. Enligt Casio klarar kameran en uppstartstid på 0,99 sekunder och blixtsnabb autofokus på 0,15 sekunder. Kameran kan dessutom ta upp till tio bilder per sekund.

Hjärtat i EX-10 är den nya processorn HS 3. Den sägs eliminera förseningar, oskärpa och skakningar. Kameran har även en avancerad funktionsring samt en vridbar färgskärm på 3,0 tum som består av 460 800 punkter. Objektivet täcker 24-300 mm, vilket motsvarar 12,5x optisk zoom. Objektivets ljusstyrka går från F3.0 på vidvinkel till F5.9 vid tele.

En speciell makrofunktion gör att man kan kombinera flera exponeringar av samma motiv med olika fokusinställningar, så att man får en helt skarp bild i såväl förgrund som bakgrund. Om man däremot vill ha en oskarp bakgrund kan man välja funktionen Blurred Background. Om man fotograferar under natten, kan man med hjälp av funktionen HS Night Shot åstadkomma bästa möjliga bilder med minimal oskärpa. Casio Exilim EX-10 har en upplösning på 12,0 megapixel och kan ta bilder i råformat. Priset har ännu inte offentliggjorts.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av