Röd Olympus Tough TG-6 kamera i lera

Den senaste modellen i Tough-serien har en massa smarta funktioner som ger bättre bilder i fartfyllda situationer. 

© Olympus

Olympus Tough TG-6 är kameran för sommarens lekar i vattnet

Med den senaste actionkameran från Olympus kan du komma riktigt nära motiv över och under vattnet – och åstadkomma imponerande skärpedjup.

22 maj 2019 av Sarah Marie Winter

Om du är ute efter en kamera som klarar att du tappar den i sanden på stranden, tar med den under vattnet och snorklar eller sprutar lera på den under cykeltävlingen, är nya Olympus Tough TG-6 ett bra val.

Det är bara ett år sedan Tough TG-5 lanserades, men Olympus har ändå lyckats få plats med några väldigt användbara funktioner i det lilla kamerahuset. 

De följande tre är vi gladast över. 

Händer håller i en röd Olympus Tough TG-6

Om du är intresserad av makrofotografi finns det flera goda skäl att fundera på Olympus Tough TG-6.

© Olympus

1. Digital telekonverter ger 8x zoom

Om du står vid vägkanten på en cykeltävling eller om du är ute och vandrar och plötsligt får syn på en rovfågel, kan du med Olympus Tough TG-6 få ett större utsnitt av motivet än tidigare. 

En ny digital telekonverter fördubblar nämligen zoomfaktorn från 4x optisk zoom till maximalt 8x zoom.

2. Fem olika undervattensinställningar

Under havsytan gömmer det sig en värld av fascinerande motiv, och Olympus Tough TG-6 har fått fem olika undervattenslägen, bland annat ett mikroskopläge, där man kan fotografera motiv med en närgräns på bara en centimeter. 

I likhet med TG-5 är den nya modellen vattentät ner till 15 meter, och om du vill dyka ännu djupare kan du komplettera med TG-059 som gör det möjligt att fotografera och spela in video ända ner till 45 meters djup. 

> Läs också: 5 tips för bättre undervattensbilder. 

3. Förbättrad funktion för focus stacking

I likhet med de tidigare Tough-modellerna har TG-6 en focus stacking-funktion där du kan ställa in kameran så att den tar flera bilder av samma motiv med olika fokuspunkter, som sedan läggs samman för att åstadkomma en bild med större skärpedjup. 

En nyhet är att du nu kan ställa in antalet bilder som kameran ska ta. Det minsta antalet är 3 bilder och det högsta är 10 bilder, vilket är mer än de 8 bilderna som TG-5 kunde ta som mest. 

Svart olympus-kamera

I likhet med den senaste modellen finns kameran i rött och svart. 

© Olympus

Ny skärm, antireflexbeläggning och datumstämpel

Förutom de stora nyheterna har TG-6 också uppgraderats med en LCD-skärm med en upplösning på 1,04 miljoner punkter, vilket är något högre än de 460 000 punkterna hos den senaste modellen.

Dessutom har båda sidorna av sensorns föresglingsglas fått en antireflexbeläggning, och så kan man nu stämpla sina bilder med tidpunkt och datum för tagningen.

TG-6 finns i butikerna från början av juli. 

Du kan läsa våra senaste recensioner av kameror och annan utrustning här i Prylguiden. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av