Insta360 ONE X2 spelar in video av kvinna på strand
Bättre skärm

Nya Insta360 ONE X2 har fått en pekskärm. Upplösningen är på 5,7K, vilket fördelas på samtliga 360 grader.

Insta360 ONE X2 stiger i graderna

Insta360 ONE X var det första 360-graderskameran som på allvar fick den breda publiken att hoppa på 360-tåget. Nu har efterföljaren äntligen kommit, och den har förbättrats på flera plan.

29 oktober 2020 av Louise Hagemann

Vi var väldigt förtjusta i Insta360s första 360-graderskamera, den lilla och kompakta One X. I vår recension kallade vi den för genialisk och påpekade hur extremt lättanvänd den var.

> Läs vår recension av Insta360 One X 

Nu har Insta360 presenterat uppföljaren, och den nya versionen, ONE X2, har naturligtvis fått fina uppgraderingar.

Till att börja med har Insta360 ONE X2 blivit robustare och är nu vattentät ner till tio meter, så man behöver inte längre packa in kameran i bökiga undervattenshus när man ska ta en tur till stranden. Även själva konstruktionen och kamerans yta är tåligare.
Fyra personer leker med Insta360 ONE X2 i vatten
Vattendjur

Insta360 ONE X2 är vattentät ned till tio meter. Kameran har dessutom elektronisk bildstabilisering, och det är enkelt att redigera och lägga till effekter med den tillhörande appen.

Pekskärm och färger i Insta360 ONE X2

Tidigare fick vi nöja oss med en väldigt enkel svartvit skärm som bara kunde användas för menyinställningar, men Insta360 ONE X2 har en tryckkänslig färgskärm, där man kan se sitt motiv och göra inställningar på ett mer logiskt sätt. Det är en stor förbättring.

> Läs också: Så får du bäst resultat i 360 grader

Steady Cam Mode gör det möjligt att använda kameran som en vanlig actionkamera när man inte vill spela in i 360 grader. Kameran har dessutom fyra inbyggda mikrofoner som sägs göra ljudet i Insta360 ONE X2 bättre än tidigare, och så är batteriet väsentligt större och ger upp till 55 procent mer ström än hos ONE X.


Insta360 One X2 monterad på motorcykel
Spara hästkrafterna

Om du gillar både kameror och tvåhjulingar, kan du också få ett fäste till Insta360 ONE X2, som du kan sätta på motorcykeln.

Insta 360 ONE X2 finns i flera olika paket för användning vid bland annat skid- eller motorcykelåkning, och priserna startar vid ungefär 5500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av