HTC RE action camera

HTC gör fiffig actionkamera

HTC är framför allt kända för sina telefoner, men nu har de gjort en kamera som du inte kan ringa från. Å andra sidan tänder den till på dina rörelser, och den älskar att hänga med i badet. Sökarbilden kan du se från din telefon.

10 oktober 2014

HTC kan nu, i och med lanseringen av den nya, vattentäta actionkameran HTC RE, kalla sig för kameratillverkare. Kameran har en rörelsesensor som aktiverar den i samma ögonblick som du rör på den, och den klarar ett vattendjup på upp till 1,0 meter i en halvtimme.

Objektivet sitter i änden av periskopet, och det är ett fisheye som motsvarar 6,5 mm på fullformat. RE fotograferar med fast bländare F2.8 och bildstorleken är på 16,0 megapixel.

Det finns bara en knapp, och om du trycker på den en gång tar du en bild. Om du håller inne knappen en stund spelar du in video.

Video spelas in i Full HD 1080p med 30 bilder i sekunden.

Naturligtvis kan kameran också kommunicera med din telefon (även om den kommer från Apple) via inbyggt wi-fi och en speciell app. Kameran använder på MicroSD-kort upp till 256 GB, men kan också skicka bilder och video till telefonen där man även kan se en sökarbild.

Vi förväntar oss ett pris mellan 1200 och 1800 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av