Nya GoPro HERO8 Black och GoPro Max.

Så ser GoPros HERO8 Black och GoPro Max ut.

© GoPro

GoPro lanserar två nya actionkameror

GoPro har lanserat nya GoPro HERO8 Black och GoPro Max. Det rör sig om två intressanta actionkameror som är redo att fånga spännande och fartfyllda ögonblick.

1 oktober 2019 av Jeppe Vestergaard

Om du är en friluftsmänniska som älskar att dokumentera dina actionfyllda ögonblick, är du säkert nyfiken på vad GoPro precis har lanserat för dig.

Två nya actionkameror har sett dagens ljus. Dels GoPro HERO8 Black, som blir uppgraderingen av GoPro HERO7 Black.

Dessutom har lanserat GoPro MAX. Det rör sig om en intressant ny 360-graderskamera som avlöser den äldre modellen GoPro Fusion.

Nytt hos GoPro HERO8 Black

GoPro HERO8 Black har blivit mer proffsorienterad än vad deras actionkameror någonsin har varit. Den kan nämligen uppgraderas på en rad olika sätt.

En av de största nyheterna med GoPro HERO8 Black är att den har fått utfällbara fötter på undersidan. Därmed behöver du inte längre placera den i ett kamerahus innan du kan montera den på diverse fästen.

> Läs också vår recension av GoPro HERO7 Black.

Massor av möjligheter med GoPro HERO8 Black

Nya GoPro Hero8 med sina tillbehör.

Det finns massor av möjligheter att uppgradera GoPro Hero 8 med extrautrustning.

© GoPro

Den största nyheten med GoPro HERO8 är att användaren nu kan uppgradera kameran med extrautrustning.

Du kan nämligen köpa till en modul, som GoPro kallar för Mod, som kapslar in kameran och möjliggör nya intressanta funktioner.

Kamerans Media Mod har en inbyggd shotgun-mikrofon, mikrofoningångar och två blixtskor. 

Det finns även en modul med en LED-lampa samt en med en LCD-skärm där man kan se tagningarna i selfieläge.

Skärmen har efterfrågats av användarna som älskade frontskärmen på DJI OSMO Action.

> Läs också: Det tyckte vi om DJI OSMO Action.

GoPro har även uppgraderat sitt elektroniska stabiliseringssystem. Den nya versionen heter HyperSmooth 2.0, och enligt GoPro kan det förstärkas för att ge ännu stabilare tagningar.

Slutligen har GoPro HERO8 en sensor på 12 megapixel. Det kan spela in 4K-video med 60 bilder i sekunden och HD med 240 bilder i sekunden. Enligt GoPro ger detta möjlighet för åtta gånger slowmotion.

> Läs också: Fem lätta tips som ger bättre actionbilder.

Kameran kan nu förbeställas till ett pris på 5099 kronor.

Om du vill veta mer om GoPro HERO8 Black, kan du läsa mer här eller se GoPros videopresentation nedan.

GoPro Max avlöser GoPro Fusion

Det första man lägger märke till med GoPro Max är att den är mindre än GoPro Fusion. Även den här kameran har fått utfällbara fötter, precis som hos GoPro HERO8 Black. Därmed passar den i GoPros alla fästen.

GoPro Max

Så ser nya GoPro Max ut. Observera att det går att använda bara den ena av de båda kamerorna.

© Gopro

En annan stor skillnad jämfört med GoPro Fusion är att den använder ett enda minneskort för sina 360-gradersvideor i stället för två som hos Fusion.

> Läs också: Vårt omdöme om GoPro Fusion.

GoPro Max har två kameror för att kunna åstadkomma 360-gradersvideo. De båda kamerorna kan emellertid också användas en och en, precis som hos en "vanlig" GoPro.

De båda kamerorna medför bland annat att du kan se dig själv medan du spelar in video. På den ena sidan sitter nämligen en tryckkänslig skärm som kan visa liveview från kameran på samma sida.

En ny och tydlig förbättring är att din 360-gradersvideo inte längre behöver knåpas samman i ett program på datorn, som hos GoPro Fusion. GoPro Max klarar av allt på egen hand.

Välj kameravinkel när du kommer hem

Din 360-gradersvideo kan redigeras på så vis att du flyttar runt din kameravinkel. Det ger en effekt som ser ut som att du har panorerat en vanlig kamera under inspelningen. Skillnaden är bara att du kan ändra kameravinkeln när du har kommit hem. Just den här funktionen är också vanligt förekommande i andra nyare 360-graderskameror.

Vid inspelningen spelar GoPro Max även in 3D-ljud med hjälp av sex inbyggda mikrofoner. En av dem är en shotgun-mikrofon som ger riktat ljudinspelning, t.ex. om du använder kameran i selfie-läget.

> Läs också: Allt du behöver veta om actionkameror.

GoPro MAX kan förbeställas nu och kostar 6199 kronor.

Om du vill veta mer om GoPro MAX kan du läsa mer här eller se GoPro Maxs presentationsvideo nedan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av