GoPro Hero4 Session

GoPro krymper till halva storleken

Den välkända actionkameran GoPro bjuder i den endast 74 gram lätta nya modellen Hero4 Session på en del överraskningar. Den blir kvadratisk, undervattenshuset försvinner och färgen är kolsvart.

Priset blir detsamma som för Hero4 Silver, det vill säga omkring 4000 kronor, men annars är den nya actionkameran GoPro Hero4 Session ny på många sätt. Den är kvadratisk, hälften så stor som tidigare modeller, batteriet är inbyggt, och så har GoPro för första gången gjort en ny kamera vattentät utan användning av hus. Den klarar ner till tio meters djup.

Den har också fördelen att man nu kan använda mikrofonen. Det vattentäta huset dränkte allt ljud, och krävdes tyvärr också för att kunna montera kameran på stativ, hjälmar och liknande.

Men GoPro går ett steg längre. Hero4 Session har nämligen hela två inbyggda mikrofoner. Genom att växla mellan dem kan kameran undvika vindbrus.

Video spelas in vid maximalt 1920 x 1440 pixlar och 30 bilder i sekunden, medan stillbilder tas med högst 8,0 megapixel. Kameran kan ta 10 bilder i sekunden. Den har inbyggt wi-fi och Bluetooth.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av