© GoPro

GoPro Hero 9 Black: Ta vassa bilder med 20 megapixel

GoPro-serien har nu blivit ännu vassare. GoPro Hero 9 Black tar stillbilder med hela 20 megapixel, och så har det tillkommit en skärm på actionkamerans framsida, så att det är lättare att spela in selfie-videor.

GoPro Hero 9 Black kan nu köpas via internet, och inom de närmaste dagarna förväntas actionkameran även landa i butikerna.

Det speciella med GoPro Hero 9 Black är framför allt att actionkameran har en skärm på framsidan av kameran.

Det gör att det blir enklare att fotografera och spela in dig själv.

Naturligtvis ingår också alla de välkända funktionerna hos GoPro, vilket för att den nya kameran särskilt lämpar sig för action, friluftsliv och extremsport, och några av funktionerna har till och med uppdaterats rejält. 

Här går vi igenom nyheterna i GoPro Hero 9 Black. 

GoPro Hero 9 Black har en ny frontskärm

Om du vill fotografera och spela in video av dig själv med bra resultat, är GoPro Hero 9 Black en idealisk actionkamera. Kameran har nämligen fått en skärm på framsidan, vilket gör att du kan se dig själv under inspelningen. 

De konkurrerande modellerna till GoPro – DJI Osmo Action och Akaso Brave 7 LE – har båda skärmar på framsidan, och nu vill GoPro alltså inte vara sämre. 

GoPro Hero 9 Black är alltså i högre grad en kombinerad vlogging- och actionkamera, jämfört med tidigare GoPro-modeller.

Frontskärmen på GoPro Hero 9 Black ger dig en bättre överblick över kompositionen i dina selfie-videor.

© GoPro

GoPro Hero 9 Black ger dig bättre bilder

Utöver frontskärmen, har GoPro Hero 9 Black också uppdaterats på en rad andra punkter. Bland annat kan man nu spela in video i imponerande 5K-kvalitet. 

Dessutom går det nu att ta stillbilder på 20 megapixel, samtidigt som du kan plocka ut stillbilder ur videoklippen med upp till 14,7 megapixel.

GoPro Hero 9 Black har också blivit bättre på att hantera skakningar. Actionkameran är utrustad med tekniken HyperSmooth 3.0 som bygger vidare på bildstabiliseringen hos de tidigare modellerna.

Du kan även fotografera i råformat, och kameran har också en uppdaterad HDR-funktion som gör det möjligt att ta fina bilder av kontrastrika motiv, t.ex. solnedgången.

Med GoPro Hero 9 Black kan du även livestreama dina äventyr med t.ex. kanot, så att din publik kan hänga med i realtid.

© GoPro

GoPro Hero 9 Black håller igång längre än föregångarna

GoPro Hero 9 Black kan användas upp till 30 procent längre än de övriga GoPro-kamerorna. Det beror bl.a. på att actionkamerans batteri är av en ny typ. 

Det nya batteriet sägs tåla kalla temperaturer bättre, och enligt GoPro kan kameran spela in i en timme och 31 minuter innan batteriet tar slut – under inspelning i 1080p. 

I och med att det nya batteriet är en aning större än batteriet hos tidigare modeller, är det inte kompatibelt med t.ex. GoPro Hero Black 8.

Du kan alltså inte använda batterierna från någon tidigare modell i GoPro Hero 9 Black, vilket är en aning opraktiskt om man sedan tidigare har äldre modeller hemma. Å andra sidan räcker de nya batterierna längre. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av