GoPro Hero6 – uppdaterad version av GoPro Hero 4 och GoPro Hero 5
Actionkamera

GoPro HERO6 Black är efterföljaren till de populära GoPro Hero 4 och 5 med många intressanta uppdateringar. 

© GoPro

Första testet av GoPro HERO6 Black

Vi är bland de första i världen som har fått känna på den nya actionkameran från GoPro. Här kan du läsa om den lever upp till våra förväntningar.

3 oktober 2017 av Klaus Nygaard

På en presskonferens den 28 september lanserade GoPro den nya actionkameran GoPro HERO6 Black, och vi var på plats. 

Sedan dess har vi lekt med kameran som framför allt imponerar när det gäller antal bilder per sekund.

GoPro HERO6 kan nämligen filma med upp till 200 bilder i sekunden. Det är dubbelt så mycket som tidigare, och möjliggörs av den nya kraftfulla bildsensorn GP1. 

Den höga bildfrekvensen är perfekt för extrema slow motion-klipp, där de många bilderna ger en flytande kvalitet utan hopp och hack.

Här kan du se en av våra testfilmer när vi jobbar med just slow motion. 

Actionkamera med röststyrning

Kameran tar också stillbilder på 12,0 megapixel. De påminner om bilderna man får från en mobiltelefon, så det är mesta videofunktionerna som väcker vårt habegär. Här går upplösningen upp till 4K när man filmar med 60 bilder per sekund.

Vi är även imponerade av det dynamiska omfånget. Kameran ändrar blixtsnabbt exponering mellan mörka och ljusa motiv, och omfattar många detaljer ut mot bildkanterna.

Det är praktiskt med röststyrning. När kameran t.ex. sitter monterad uppe på cykelhjälmen kan man sätta igång en inspelning genom att säga "GoPro start recording", och det funkar fint.

Actionkameran klarar vatten och lera

Även den inbyggda digitala bildstabiliseringen är bra. Den korrigerar mot skakningar i tre led, så oavsett om man cyklar eller springer medan man spelar in får man hyggligt lugna inspelningar. Resultatet kan däremot inte jämföras med vad man får med en kardansk upphängning, gimbal, som vanligtvis används hos kameradrönare.

Vi har även utsatt GoPro HERO6 för vatten och lera. Den är vattentät ner till tio meter under vattnet utan undervattenshus, och vårt lilla test innebar inte heller några problem.

Håll koll på Prylguiden här på vår webbplats. Här kommer vi att lägga upp en fullständig recension av kameran när vi har testat färdigt den.

Fram tills dess kan du njuta av vår unboxing-video där vi visar vad som ingår i paketet. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av