Ny mikrofonlösning till GoPro från Sennheiser
Sennheiser MKE2 Elements

Ny mikrofonlösning till GoPro

© Sennheiser

Bra actionljud på ingång från Sennheiser och GoPro

Actionkameror har hittills varit kända för två saker – de är robusta, och ljudkvaliteten är oftast inte något att skryta om. Det problemet har Sennheiser försatt sig att lösa.

2 februari 2017 av Niklas Majgaard

Sennheiser har sedan en tid tillbaka samarbetat med GoPro för att lösa en av actionkamerans största utmaningar – ljudet. 

De robusta skyddshusen som GoPro gör till sina kameror klarar nämligen i princip vad som helst, men samtidigt ger de också ett betydligt sämre ljud på inspelningarna.

Det finns redan externa mikrofoner till GoPro, men de sätter oftast en gräns för hur mycket man kan utsätta kameran för eftersom mikrofonerna får problem i hårt väder och liknande.

Det tänker Sennheiser göra något åt i samarbete med GoPro, och resultatet är den nya MKE 2 Elements-mikrofonen.

Fungerar även under vattnet

Mikrofonen har tillverkats för att användas med GoPro HERO4, och den fungerar på så sätt att man byter ut den bakersta delen av kamerahuset till Sennheisers variant som är hopbyggd med mikrofonen. 

Hela konstruktionen passar i ett skyddshus, och själva mikrofonen har byggts för att vara lika robust som själva kameran. 

Därmed bör man som användare kunna få godkänt ljud under besvärliga förutsättningar, till exempel stark blåst, regn och snö eller under vattnet, där MKE2 Elements också fungerar enligt Sennheiser själva.

Sennheiser MKE2 Elements förväntas komma ut på marknaden i april. Det finns ännu inte några officiella prisuppgifter.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av