Canon EOS M10
Rykten:

Canons EOS M10 kan ha en avlösare på väg.

© Canon

5 troliga kameranyheter i höst

Den stora IFA-mässan är alldeles kring hörnet, och i samband med det finns det goda möjligheter för nya kameralanseringar. Vi har sammanställt de hetaste ryktena om kommande kameror.

Fredagen den 1 september öppnar dörrarna till den stora årliga IFA-mässan för konsumentelektronik i Berlin, och här brukar tillverkarna också att presentera nyheter inom fotovärlden.

Vi har tittat närmare på ryktena som florerar om nya produkter, och här kan du se vad vi hoppas på att få se på årets IFA-mässa.

1. Canon EOS M100?

Det är nästan två år sedan Canon lanserade sin billigaste kompakta systemkamera EOS M10, och en del pekar på att avlösaren snart bör vara här. Enligt Canon Rumors kommer den att heta EOS M100.

Medan vi väntar kan du läsa recensionen av Canon EOS M10 i Prylguiden.

2. Nikon D850?

Vi hoppas få se den nya D850 som Nikon tidigare har flaggat om utan att ge några ytterligare detaljer. Det är dock fastställt att den får en fullformatssensor, och enligt Sony Alpha Rumors kan den ha en Sony-sensor med en upplösning på 46 megapixel, och möjlighet att ta tio bilder i sekunden.

3. Olympus OM-D E-M10 III?

Enligt 43 Rumors kan det vara en OM-D E-M10 III på väg. Spekulationerna gör gällande att den kompakta systemkameran får en upplösning på 20 megapixel och video i 4K-format.

Läs också recensionen av föregångaren Olympus OM-D E-M10 i Prylguiden.

4. Fujifilm X-E3 eller X-80?

Enligt Fuji Rumors är Fujifilm på väg med den kompakta systemkameran X-E3 som sägs få 24 megapixel. Det går även rykten om en X-80 som, med tanke på produktnamnet, bör vara en kompaktkamera med APS-C-sensor. 

Fujifilm har enligt uppgift ett eget evenemang i Japan den 7 september, så det är inte säkert att de kommer att lansera några nya produkter under IFA.

5. Sony RX-100 VI?

Här är det lite tveksammare, men sedan 2012 har Sony lanserat en ny version av de små, kompakta RX-100-kamerorna med stor sensor varje år, så det är absolut en möjlighet. 

Kameran blir i så fall den sjätte i serien och kommer ytterst sannolikt att heta RX-100 VI.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av