Världens häftigaste ritplatta

Wacom har lanserat en digital ritplatta som sopar banan med allt annat; den är rena drömmen för alla Photoshop-fantaster. Priset är skyhögt, men det blir även kvaliteten på dina bildjusteringar.

12 januari 2015

Om du älskar att retuschera och göra andra avancerade justeringar på dina bilder bör du kolla in den splitter nya Wacom Cintiq 27QHD. Det är en digital ritplatta i form av en stor skärm som du ansluter till din pc eller Mac.

Det är nästan som att arbeta med en gigantisk surfplatta. Skärmen har en storlek på 27 tum och en hög upplösning på 2560 x 1440 pixlar så att du kan retuschera exakt in i minsta detalj. Bildkvaliteten är också utmärkt i och med att skärmen kan kalibreras till att visa 97 procent av den stora färgrymden AdobeRGB.

Det medföljer naturligtvis en digital penna, men även enheten ExpressKey Remote, där du kan programmera en rad snabbkommandon. Cintiq 27QHD kostar 2300 dollar, men det finns även en variant där skärmen är tryckkänslig. Den heter Cintiq 27QHD touch och kostar 2800 dollar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av