Perfekta färger från skärm till papper

Är du trött på att bilderna på din skärm aldrig matchar de färdiga utskrifterna finns det hjälp att hämta. Med de nyaste kalibreringsenheterna kan du nämligen slippa spilla tid och slösa papper på att pricka rätt.

Även om man har köpt en sprillans ny datorskärm kan man inte vara säker på att färgåtergivning och kontrast är rätt. Har du en gammal skärm måste du tänka på att skärmens förmåga att återge färger och kontrast förändras över tid, och resultatet är i bägge fallen att utskrifterna man gör ser helt annorlunda ut på papper än när de visas på skärmen. Det är naturligtvis frustrerande när man har lagt mycket tid på att finjustera sina bilder i bildbehandlingen och tycker att man faktiskt har valt rätt inställningar i skrivardrivrutinen.

Lösningen är att justera sin skärm så att den återger både färger och kontrast korrekt. Det kallas att kalibrera skärmen, och för det ändamålet använder man ett speciellt verktyg som placeras på skärmen. I den här artikeln visar vi hur du använder det. Det är för övrigt viktigt att kalibrera skärmen med jämna mellanrum, t.ex. en gång i månaden. Olika skärmar visar färger på olika sätt, och färgbalansen förändras med tiden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av