Vild 5K-skærm til entusiasten

Häftig 5K-skärm för entusiasten

Om både upplösning och färgåtergivning behöver vara i världsklass har Dell den perfekta 5K-skärmen redo. Med Ultrasharp UP2715K har 4K redan förpassats till gårdagens teknik.

17 november 2014

Nu har pixelracet för datorskärmar kommit igång på allvar. Apple har redan lanserat sin nya Retina iMac med en skyhög upplösning på 5120 x 2880 pixlar, men nu kan ägare av Windows-datorer snart också vara med i kapplöpningen. Den nya Dell Ultrasharp UP2715K har nämligen samma 14,7 miljoner pixlar.

27-tums stor 5K-skärm

Skärmen på 27 tum är också en läckerbit för fotoentusiasten på andra punkter. Den täcker nämligen hela 99 procent av den stora färgrymden Adobe RGB, så att man kan se i synnerhet fler gröna nyanser i sina bästa bilder än med den vanligare färgrymden sRGB.

Ultrasharp UP2715K har Dells PremiereColor-teknik och är fabrikskalibrerad för att återge färgerna mycket noggrant. Detta är möjligt, bland annat eftersom färgerna behandlas internt med hög 12-bitars precision per färgkanal.

Man har också lagt extra krut på skärmens beläggning, så att bilden sägs stå fram med extra lyster och kontrast. Du kan läsa mer om 5K-skärmen på Dells amerikanska webbplats her. UP2715K har ännu inte dykt upp på den svenska sidan, men vi förväntar oss ett pris mellan 18 000 och 22 000 kronor.

Läs vår artikel "Ultra HD och 4K - vad är det?", där du kan lära dig om 4K och Ultra HD.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av