BenQ SW271 skärm

Skärmen är på 27 tum och har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar.

© BenQ

Drömskärm för bildbehandling från BenQ

Med den nya SW271-skärmen riktar BenQ sig specifikt till fotografer som vill ha optimala möjligheter vid bildbehandlingen.

17 augusti 2017 av Kristoffer Engbo

Om du vill ha så bra möjligheter som möjligt när du bildbehandlar, är kanske BenQ SW271 rätt val för dig. 

Den nya skärmen är nämligen specialanpassad för bildvisning och har flera olika funktioner och specifikationer som gör fotografer glada.

SW271 är på 27 tum och har 4K-upplösning. Men den utmärker sig på allvar från många andra 4K-skärmar genom att den kan visa en mångfald av färgnyanser. Skärmen kan nämligen återge 99 % av färgrymden Adobe RGB och 100 % av nyanserna i sRGB.

Skärmen har en 10-bitars IPS-panel som, förutom en exakt färgåtergivning och jämna övergångar mellan färger, sägs ge bra visning även från en stor betraktningsvinkel.

Enkelt byte av färgrymd

Med hjälp av funktionen GamutDuo kan man till och med visa samma bild med olika färgrymder sida vid sida, och man kan även visa bilden i svartvitt redan innan man konverterar den.

Skärmen levereras tillsammans med en så kallad Hotkey-puck. Med hjälp av den kan man med ett klick växla mellan färgrymder eller justera skärminställningarna. Det ingår även en skolskärm som minskar förekomsten av reflexer på skärmen.

BenQ SW271 Hotkey-puck

Pucken kan placeras i skärmens fot eller ligga löst på bordet.

© BenQ

SW271 har en inbyggd SD-kortläsare samt två usb 3-portar, så det är enkelt att ansluta andra enheter till skärmen. Den har dessutom usb-c-, HDMI- och DisplayPort-ingångar. 

Skärmen kostar ungefär 11 900 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av