Philips BDM4065UC

40 tum 4K från Philips

Philips dundrar nu genom 4K-världen med en datorskärm på hela 40 tum och möjlighet för dubbel anslutning.

5 december 2014

Den nya skärmen från Philips har plats för en och annan öppen panel i Photoshop och kan visa detaljer i bilder upp till 8,3 megapixel i 100 procent. Philips BDM4065UC är nämligen på 40 tum och har en upplösning på 3840 x 2160 pixlar.

Skärmen kan visa information från två datorer samtidigt. Det är användbart om man t.ex. har en Mac och en pc, eller om man gärna vill ansluta en bärbar.

Panelen har LED-bakgrundsbelysning. Betraktningsvinkeln är på 176 grader och uppdateringsfrekvensen är 60 Hz. Det framgår inte hur mycket av Adobe- eller sRGB-färgrymden som skärmen kan visa, men tillverkaren informerar om att avvikelsen Delta E är på under 3 i sRGB-färgrymden och det betyder på ren svenska att den visar färgerna alldeles korrekt. Skärmen visar färger med 8 bitars djup, vilket ger 1,07 miljarder färger.

40 tommer fra Phillips

Skärmen har även inbyggda högtalare och stöds av en så kallad MHL som är en vanligt förekommande standard för att enkelt skicka bilder och video från mobiltelefonen till teveapparater och skärmar.

Dessutom har den, förutom VGA, uttag för HDMI 1.4, USB 3,0 och DisplayPort 1,2.

Skärmen lanseras i mitten av december, precis lagom för att du ska kunna skriva upp den på önskelistan. Det rekommenderade priset ligger på 7500 kronor.

Du kan också vänta lite och läsa vår recension som kommer i ett kommande nummer av tidningen.

Lär dig mer om 4K och Ultra HD-skärmar

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av