Optimal kontroll i Photoshop

För den seriösa bildbehandlaren är en digital penna och ritplatta ett oumbärligt redskap. De nya modellerna har fått ännu fler spännande möjligheter, så nu är det dags att titta närmare på allt det som får upp din bildbehandling i helt nya växlar.

24 juni 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om hur du får optimal kontroll i Photoshop.

När man väl har vant sig vid att jobba med en ritplatta finns det ingen återvändo. Musen åker rakt in i skamvrån när det är dags att fila på bilderna i bildbehandlingen. I de situationer då musen är tung och klumpig är den digitala pennan både lätt och exakt. Och så kan du jobba i flera timmar utan att drabbas av öm axel och handled så att du måste gå till sjukgymnasten.

Avslappnat grepp: Det är mycket mindre ansträngande att jobba med en digital penna. Man behöver t.ex. inte lyfta axlarna för att flytta runt en mus. Du behöver dessutom inte röra ritplattan för att flytta markören.

Stor precision: Det är svårt att följa konturerna exakt med en mus när man t.ex. ska frilägga. Detta klarar pennan mycket bättre och mycket lättare. Bra ritplattor har en precision på 5?000 linjer per tum.

Variation: Med en digital penna kan du ändra antingen penselstorlek eller styrka beroende på hur hårt du trycker. Det fungerar precis som med en vanlig tuschpenna.

Erbjudande: ritplatta med muspenna

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av