Gör livet lättare med en digital penna

Här är de fem bästa argumenten för att skaffa en digital penna med ritplatta.

8 mars 2012

En datormus är bra till mycket, men det finns en rad fördelar med att lägga den åt sidan och ta fram en digital penna i stället.

För det första får man betydligt större precision när man bildbehandlar. Pennan är nämligen mycket noggrannare vid exempelvis kloning och friläggning.

För det andra ligger en penna naturligt i handen, så att man undviker ömma händer, armar och axlar när man arbetar länge med bildbehandlingen.

Dessutom är pennan tryckkänslig, vilket betyder att man bland annat kan variera storleken på en pensel genom att trycka olika hårt med pennan mot ritplattan. Det ger naturligare penseldrag.

Man kan snabbt ångra ändringar som man gjort på en bild, bara genom att vända på pennan och använda den som suddgummi, eftersom verktyget Suddgummi automatiskt aktiveras.

Slutligen får du även stor glädje av den digitala pennan i andra sammanhang, till exempel när du signerar bilder, mejl eller textdokument.

Kom ihåg att nya prenumeranter får en gratis digital penna med ritplatta när de beställer två nummer av DIGITAL FOTO för alla. Beställ ett abonnemang här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av