Den perfekta klockan till fotografen

Presentförslag till fotoentusiasten

Vi har satt samman en rad presentförslag till en fotointresserad person.

2 juni 2016

Fotografi är mycket mer än bara kameror och objektiv. Det är en livsstil, och här kommer en rad presentförslag som vilken fotograf som helst kommer att uppskatta.

Objektivmugg från Coolstuff.se

1. Till morgonkaffet Kaffet ska naturligtvis intas med stil. Objektivmuggen finns i både Canon- och Nikonversion, och motljusskyddet kan som här användas för att servera småkakor. Canonmugg för 119 kronor på Coolstuff.

Olloclip-objektiv till iPhone

2. Till iPhone-fotografen 4-i-1-objektivet från Olloclip ger dig ännu fler möjligheter att fotografera med iPhone. Du får fisheye, vidvinkel och två makrovarianter (10x och 15x) som fungerar på både fram- och baksidekameran.

Olloclip kan köpas för 729 kronor hos Apple.

Vi har tidigare tittat närmare på Olloclip här på Digital FOTO, och här kan du se våra testbilder.

Aperture Clock

3. Den klockrena Den här bländarklockan kommer att uppskattas av den äkta fotonörden, och förmodligen skapa viss förvirring hos andra. Vi ses klockan 2.8 ...

Finns på Amazon för 43$.

Toalettpappershållare förklädd till filmrulle

4. Till badrummet En kul toalettpappershållare förklädd till filmrulle. En klassiker för fotografen som ännu minns de gamla goda, analoga dagarna.

Finns på Amazon för 17$.

Manschettknappar

5. Till modelejonet De här manschettknapparna fulländar fotografens festklädsel. Dessa är förvisso mest för Canon-folk, men det finns flera olika varianter.

Finns på Amazon för 50$.

joby gorillapod

6. Till äventyraren Jobys Gorillapod är ett användbart kamerastativ som kan monteras på det mesta. Det väger bara 500 gram och är därmed ett praktiskt verktyg under semestrar och vandringsturer.

Kan köpas för 1699 kronor hos Cyberphoto.

Bean bag

7. Till den vingliga En ärtpåse, eller bean bag att lägga under kameran eller stativet för att stabilisera är guld värd ute i fält. Du kan antingen köpa dem i en välsorterad fotobutik, eller så satsar du på en mer personlig lösning genom att sy den själv. Välj storlek utifrån kamera och objektiv, och ris eller torkade ärter eller liknande ger bra stabilitet.

Kan köpas för priser från 8 £ + frakt och avgifter här från England.

Whibal gråkort

8. Till den noggranna Et gråkort är ett måste om man vill ha korrekta färger i bilderna. Med den här miniversionen till nyckelknippan kan man vara säker på att alltid ha med sig ett gråkort.

Det här från WhiBal kostar 15$ hos Amazon.

9. Till nybörjaren – gratispresenten Ge entusiasten vår gratis nybörjarguide till fotografi. Skapa en gratis profil på bonnierdigitalfoto.se, ladda ner PDF-filen och skriv ut den. Om du sätter den i en fin pärm blir det en enkel, snabb och näst intill gratis present.

Du hittar vår Gratis nybörjarguide till din nya kamera här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av