Pico underlättar timelapse

Den lilla orangefärgade Pico från tillverkaren Mindarin kan göra att din kamera ordnar den smidigaste timelapse-fotograferingen någonsin. Och så är den dessutom billig.

14 november 2014

Pico är en fiffig intervallklocka som du kan ställa in så att din kamera tar bilder med ett bestämt antal sekunder mellan dem. När bilderna sätts samman till en film blir resultatet en timelapse.

Håll in knappen på den orange manicken och räkna pipen. Varje pip representerar en sekund. När du släpper knappen börjar kameran att ta bilder.

Om du vill ha större kontroll kan du ladda ner en app till din telefon. Pica kan kommunicera med appen via telefonens usb-kabel och spara inställningarna från appen för att sedan överföra dem till kameran.

Pico

Det ger möjlighet att ta bilderna med olika tidsintervall, så kallad Bulb Ramping, så att inställningarna justeras efter dagsljuset, eller med Speed Ramping, som tar med olika tidsintervall eller gaffling, så att du kan göra HDR-timelapse.

Visserligen är Pico inte helt klar ännu; det är ett projekt på Kickstarter.com som är en plats där man kan samla in pengar för att finansiera bra uppfinningar. Men tillverkaren bakom Pico, Mindarin, har tidigare fått fram produkter på samma väg, bl.a. den mekaniska intervallmätaren Astro, så Pico lär nog bli verklighet.

Den kommer att kosta 50 dollars, vilket ungefär motsvarar 350 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av