Tyst fokusmotor i telet

Canon är klara med en ny version av sitt zoomobjektiv på 55-250 mm. Det har fått en ny fokusmotor som sägs ge bättre videoinspelningar, och en ny optisk design.

I regel medföljer det ett paketobjektiv på 18-55 mm när man köper en spegelreflexkamera, och om man vill ha mer tele än de relativt blygsamma 55 mm till sin Canon-kamera, är ett objektiv på 55-250 mm ett perfekt val eftersom det tar över där paketobjektivet slutar. Canon är nu klara med en ny version av teleobjektivet.

Objektivet har fått Canons speciella STM-fokusmotor som jobbar närmast ljudlöst och snabbt ställer in skärpan. En fördel med STM-motorn är att den gör mjukare fokusbyten än andra motorer, vilket är extra bra vid inspelning av video. Detta innebär att fokusbytena inte känns hackiga när man följer ett motiv i rörelse.

EF-S 55-250mm F4.0-5.6 IS STM har inbyggd bildstabilisering och passar till kameror med APS-C-sensor, där brännviddsomfånget motsvarar 88-400 mm. I jämförelse med det befintliga objektivet med samma brännviddsomfång kan man nu fokusera närmare inpå eftersom det nya objektivets närgräns är så litet som 85 cm, till skillnad från den tidigare modellen som krävde 110 cm. Dessutom roterar inte frontlinsen, vilket är en fördel när man t.ex. har ett polfilter monterat. Objektivet har i stora drag också fått en ny optisk design och innehåller nu 15 linser uppdelade i 12 grupper, där den tidigare modellen hade 12 linser i 10 grupper.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av