Tre nya objektiv från Canon

Canon-fotografer kan se fram emot tre nya alternativ när de ska sätta gluggar på kamerahuset. Det blir både kraftigt tele, fast brännvidd och zoom.

18 september 2014

I samband med mässan Photokina har Canon lanserat tre nye objektiv som vart och ett vänder sig till olika fotografer. I den tunga änden har vi EF 400mm F4.0 DO IS II USM, ett tele som även kan användas på fullformatskameror. Objektivet använder diffraktiv optik, vilket gör det möjligt att göra objektivet mindre än annars, och det är också runt tio cm kortare än EF 400mm F2.8L IS II USM. Canons objektiv med diffraktiv teknik känns igen genom beteckningen DO i namnet och den gröna ringen runt objektivet.

Nya EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM är en något billigare väg till ett populärt zoomomfång än Canons rödringade objektiv med motsvarande brännvidd. Objektivet kan användas på både fullformats- och APS-C-kameror och har inbyggd bildstabilisering. Fokusmotorn är av STM-typen, viket bör ge snabb och ljudlös fokus samt glidande övergångar vid fokusskifte under videoinspelning.

Det sista objektivet är Canons hittills minsta och lättaste EF-S-objektiv. EF-S 24mm F2.8 STM är bara 2,3 cm tjockt och väger 125 gram. Objektivet kan bara användas på kameror med APS-C-sensor, där brännvidden motsvarar 38 mm. Precis som på det nya EF 24-105mm-objektivet är det utrustat med en STM-motor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av