Sony lanserar två nya Zeiss-objektiv

Sony utökar sitt sortiment av utbytbara objektiv med A-fattning med två förbättrade versioner av Zeiss Vario-Sonnar fullformatsobjektiv.

De två nya objektiven med A-fattning från Sony är ett standardzoom- och ett vidvinkelobjektiv, nämligen Vario-Sonnar T * 24-70mm F2.8 ZA SSM II och Vario-Sonnar T * 16-35mm F2.8 ZA SSM II.

De har båda förbättrats med avseende på bildkvalitet och autofokus, och så har de fått en ny damm- och fukttålig konstruktion som gör dem bättre lämpade för utomhusanvändning.

Vario-Sonnar T* 24-70mm F2.8 ZA SSM II Med en brännvidd på 24-70mm ger detta objektiv enligt Sony en bildkvalitet, som man annars bara förväntar sig av de absoluta toppobjektiven på marknaden. Fotografen kan mysa ikapp med den välkända skärpan och kontrasten från ZEISS® på alla brännvidder. Med en största bländaröppning på F2.8 fungerar objektivet bra till lågbelysta porträtt, inomhusbilder och nattscener.

Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM II Enligt tillverkaren är detta objektivet för fotografer som vill kunna fånga både spektakulära landskap och myllrande stadsliv. Med en största bländaröppning på F2.8 fungerar det också bra för skymningsbilder och inomhusbilder vid svag belysning.

De två objektiven passar bland annat till de populära a99 och a77 II, och med en adapter kan de även användas till kameror med E-fattning, som a7-serien.

Objektiven kan förbeställas nu, och de rekommenderade priserna är 23 600 kronor för Vario-Sonnar T * 24-70mm F2.8 ZA SSM II och 25 200 kronor för Vario-Sonnar T * 16-35mm F2.8 ZA SSM II.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av