Sony presenterar nya objektiv
Sony

Nya objektiv med fantastisk bokeh

© Sony

Sony lanserar två nya objektiv med E-fattning och en blixt

Den bästa bokehn någonsin, säger Sony om de nya objektiven med fast brännvidd. Det kommer även en ny kompakt blixt från tillverkaren.

10 februari 2017

Sony har presenterat två nya objektiv och en kompakt radiostyrd blixt till tillverkarens kameror med E-fattning, exempelvis alpha-serien.

Enligt Sony själva har det nya 100 mm F2,8 den finaste bokeh-kvaliteten någonsin i ett alpha-objektiv. Det ser vi fram emot att testa.

Sony SEL-100F28GM – FE 100mm F2.8

I flaggskeppsserien G-Master lanserar Sony ett specialdesignat objektiv för fullformat med STF-fokus (smooth trans focus). Objektivet har konstruerats för att ge en fantastisk bokeh och samtidigt leva upp till den höga kvaliteten som Sonys G-Master-serie kännetecknas av.

Enligt Sony rör det sig om den finaste bokeh-kvaliteten någonsin i ett alpha-objektiv, och de påtalar också särskilt att det inte har några problem med vinjettering.

Med anda ord handlar det om ett objektiv som blir användbart för alla porträtt-, bröllops-, mode- och naturfotografer.

Priset blir cirka 19 900 kronor.

Sony SEL-100F28GM - FE 100mm F2.8 objektiv
Sony

100 mm 2.8 GM

© Sony

Sony SEL-85F18 – FE 85mm F1.8

Detta är ett porträttobjektiv för hobby- och entusiastfotografer i FE-serien. Det har konstruerats för både APS-C och fullformat.

Enligt Sony är objektivet extremt mångsidigt, lätt och kompakt. Ett bra val för nyblivna fullformatsfotografer som efterfrågar en bra balans mellan pris och kvalitet.

Priset blir cirka 6400 kronor.

Sony SEL-85F18 – FE 85mm F1.8 objektiv
Sony

85 mm 1,8 FE

© Sony

Sony HVL-F45RM – kompakt blixt 

En kraftfull kompakt blixt med radiostyrning, som har anpassats för yrkesmässig användning med fullformatskameror i Sonys a7-serie.

Blixten har fått en nyutvecklad lcd-display för enklare hantering och en allmän uppdatering av design och funktioner jämfört med föregångarna.

Priset blir cirka 4700 kronor. 

Alla tre produkterna finns tillgängliga i Sverige från och med mars. 

Sony HVL-F45RM - kompakt blixt
Sony

Kompakt flash

© Sony

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av