Samyang

Samma tele - två versioner

Samyang flörtar med både videofolk och fotografer med tillverkarens nyligen lanserade teleobjektiv på 135 mm som finns i specialversioner för antingen foto eller video.

22 januari 2015

De nya teleobjektiven på 135 mm från Samyang innehåller samma linser men har olika utformningar. Videoversionen har tänder på fokusringen, så att det blir lättare att ansluta ett system för manuell fokusering.

Utöver detta är bländarna olika - fotofolket får en största bländare på F2.0, medan videofolket får nöja sig med bländare F2.2.

Det beror med största sannolikhet på att bländaren på videoobjektivet kan justeras manuellt med en bländarring, medan kameran styr detta elektroniskt på versionen för stillbilder.

Objektiven är konstruerade för fullformat, men fungerar också utmärkt på kameror med mindre sensorer.

Samyangs längsta brännvidd i videoobjektiv-serien var tidigare 85 mm, och det är enligt tillverkaren för lite jämfört med vad deras videokunder efterfrågar. Det nya teleobjektivet har därmed en fast brännvidd på 135 mm.

Enligt Samyang ger användningen av ED-glas objektivet enastående skärpa.

Objektiven levereras med följande fattningar: Canon EOS, Canon M, Nikon, Pentax K, Sony A, Sony E, Fuji X, Samsung NX, Four Thirds och Micro Four Thirds.

De förväntas komma ut i butikerna under det första kvartalet 2015, till följande rekommenderade priser: Samyang V-DSLR 135mm T2.2, pris: 5000 Samyang DSLR 135mm F2.0, pris: 4800 Samyang DSLR 135mm F2.0 Nikon AE, pris: 5300

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av