Olympus är klara med ett nytt ljusstarkt objektiv

Gillar man gatufoto eller arkitektur- eller landskapsbilder och har en Micro Four Thrids-kamera kan man glädja sig över Olympus nyaste objektiv, som till och med är härligt ljusstarkt.

15 november 2012

Olympus har i dag lanserat objektivet M.Zuiko Digital 17mm F1.8, som sägs bjuda på en utmärkt bildkvalitet i ett lätt och mycket kompakt format. Den ljusstarka bländaren på F1.8 ger inte bara en enklare motivsökning med möjlighet till kreativ bakgrundsoskärpa, utan objektivet klarar också fotografering utan stativ i svagt ljus. Har man en Olympus Pen-kamera kan man dessutom använda kamerans inbyggda bildstabilisering. Brännvidden är 17 mm. Räknar man in brännviddsförlängningen på 2,0x motsvarar det 34 mm.

För att fotografen ska kunna fånga ögonblicket och lätt ta spontana men ändå helt skarpa bilder har den nya optiken en fiffig fokuseringsmekanism för ögonblicksbilder. Det är perfekt för gatufoto, där man ofta måste handla snabbt. Här flyttas skärpepunkten till önskat avstånd genom att man bara skjuter på avståndsringen. Vrids ringen ändras avståndet inom det område som visas på optiken, där det också finns en markering för skärpedjup.

Objektivets autofokus är ljudlös tack vare den så kallade MSC-motorn. Det gör också objektivet lämpligt för videoinspelning. Linsernas yta har fått Olympus speciella Zero-ytbehandling som lyfter bildkvaliteten betydligt. Priset för M.Zuiko Digital 17mm F1.8 är 4 995 kronor. Som tillbehör finns ett motljusskydd i metall och ett speciellt objektivskydd med Olympus-logga.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av