AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED

Nikon lanserar sin första fisheye-zoom

© Nikon

Nya objektiv från Nikon - vidvinkel, ultravidvinkel och fisheye

Tre nya objektiv ger Nikon-fotograferna nya möjligheter på de kortaste brännvidderna. Bland annat lanserar Nikon sitt första Nikkor fisheye-zoomobjektiv för kameror med fullformatssensor.

31 maj 2017

Nikon har i dag lanserat tre nya objektiv för fotografer som älskar korta brännvidder och extrem vidvinkel. 

Närmare bestämt presenterar Nikon sitt första fisheye-zoomobjektiv någonsin. Dessutom släpper de ett ljusstarkt FX 28 mm prime-objektiv till Nikons digitala DSLR-kameror i DX-format och ett DX-zoomobjektiv till APS-C med 10-20 mm ultravidvinkel.

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED
Fisheye

Nikon lanserar sitt första fisheye-zoomobjektiv på 8-15 mm.

© Nikon

Det nya fisheye-zoomobjektivet för kameror med bildsensor i fullformat är närmast två fisheyeobjektiv i ett, eftersom du kan gå direkt från en cirkulär bild på 8 mm till en bild som fyller ut bildramen på 15 mm utan att behöva byta objektiv. På 8 mm får du ett synfält på hela 180 grader. 

Nikon utlovar skärpa från kant till kant även vid den största bländaröppningen, F3,5, och ett minsta fokusavstånd på 16 cm. 

Objektivet har en robust damm- och stänksäker konstruktion och är utrustat med ett kombinerat motljusskydd och objektivlock.

Förväntas i handeln den 15 juni. Priset ligger på 14990 kronor

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED
Vidvinkel

En av dagens nyheter är detta ljusstarka 28 mm prime-objektiv för kameror med fullformatssensor.

© Nikon

En ljuskänslig vidvinkel-prime på 28 mm och F1.4 för fullformat som ger dig skarpa bilder under alla ljusförhållanden - även vid stor bländaröppning. Bländaren hjälper dig att få ett litet skärpedjup, och dessutom är det ett bra objektiv att fotografera med i svagt ljus.

Med ett minsta fokusavstånd på bara 28 cm får du ännu större allsidighet. Den damm- och droppskyddade konstruktionen betyder att du kan fota säkert under svåra väderförhållanden.

Förväntas i handeln den 29 juni. Priset ligger på 23990 kronor

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR
Vidvinkelzoom

10-20 mm vidvinkelzoom från Nikon.

© Nikon

Om du föredrar vidvinkelzoom framför prime får du fin flexibilitet med zoomen på 10-20 mm - från stora vidder till närbilder. 

Minsta fokusavstånd är 22 cm, och Nikons vibrationsreducering (VR) hjälper dig att undvika skakiga bilder och att ta skarpare bilder i dåligt ljus. 

AF-P-stegmotorn ger en snabb, jämn och nästan ljudlös autofokus, vilket är en ytterligare fördel när du filmar med kameran.

Förväntas i handeln den 29 juni. Priset ligger på 3890 kronor

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av