Nikon lanserar ett alldeles unikt porträttobjektiv

För första gången har Nikon lanserat ett 105 mm F1.4-objektiv för ännu bättre porträttbilder.

27 juli 2016

Nikon fyllde nyligen 99 år och passerade även milstolpen med 100 miljoner tillverkade objektiv, så det måste naturligtvis firas. Och det gör Nikon genom att lansera ett riktigt läckert objektiv som lämpar sig särskilt väl för porträttfotografering.

För första gången någonsin släpper Nikon ett 105 mm-objektiv med autofokus och en ljusstyrka på hela F1.4, och objektivets specifikationer utlovar också bättre upplevelse av djup och bättre återgivning av de delar av bilden som inte är i fokus, så kallad bokeh.

Enligt Nikon tecknar det nya objektivet skarpt ända ut i bildhörnen, och så har det konstruerats för att tåla damm och fukt.

Konstruerat för fullformat

Med brännvidden på 105 mm och en kort närgräns på en meter kan man ta porträttbilder som fyller ut bilden helt utan att man behöver beskära den efteråt. AF-S NIKKOR 105MM F1.4E ED passar till kameror med fullformatssensor.

En särskild beläggning ska göra att damm och vatten inte kommer in i AF-S NIKKOR 105MM F1.4E ED.

Bländaröppningen har nio rundade lameller som enligt Nikon minskar förekomsten av diffraktion och ger en naturtrogen återgivning av motivet.

Det nya objektivet kommer ut i butikerna den 25 augusti 2016 till ett rekommenderat pris på 23 790 kronor inklusive moms.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av