Lumix G Fisheye 8mm F3.5

Lumix G Fisheye 8mm F3.5

Panasonic lanserar ETT LÄTT OCH SKARPT FISKÖGEOBJEKTIV TILL DE NYA MICRO FOUR THIRDS-systemkamerorna. Vi blir stumma av beundran.

21 oktober 2010

Det höga priset får dig att tappa hakan, och det kan du lugnt fortsätta med, för Panasonics skögeobjektiv på 8' mm är genomgående utmärkt. Den karakteristiska missteckningen och den extrema bildvinkeln på 180'grader låter dig ta bilder där du aldrig har kunnat fotografera förut. Den mekaniska kvaliteten är högsta möjliga, och autofokusfunktionen är ljudlös och exakt och jobbar utan att längden påverkas. Objektivet har även en manuell fokusring som dock sällan behöver användas, för dels är autofokusen säker och dels har objektivet, vid bländarstorlek F22, skärpedjup från frontlinsen till oändligt. Jämfört med andra motsvarande objektiv är Panasonics 8'mm långt över medel. Objektivet är knivskarpt ända ut i hörnen vid full bländaröppning, F3.5.

Slutsats Frågan är helt enkelt om du är beredd att betala priset. Om svaret är ja får du ett läckert, inspirerande och knivskarpt kvalitetsobjektiv som kommer att ge dig oanade möjligheter och dessutom bättre bilder och filmer. 90 %

Läs mer Läs HELA testet i Digital Foto för alla nr. 15 som finns i butik nu.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av