Samyang 135mm F2.0 ED UMC

Ljusstarkt guld till lågpris

Samyang är klara med teleobjektivet 135mm F2.0 ED UMC som har en stor bländaröppning på hela F2.0 och som samtidigt är billigare än originalalternativen.

14 januari 2015

Samyang är kända för att leverera objektiv med hög bildkvalitet till låga priser, så det splitter nya objektivet 135mm F2.0 ED UMC bör väcka intresset hos alla porträttentusiaster. Kombinationen av en brännvidd på 135 mm och en största bländaröppning på F2.0 gör nämligen att man kan göra bakgrunden helt oskarp och fokusera helt på huvudmotivet.

De optiska specifikationerna matchar Canons legendariska EF 135mm F2.0L USM, men originalobjektivet kostar för tillfället 10 000 kronor, jämfört med de dryga 5000 kronor som vi förväntar att Samyang kommer att här hemma. Man kan redan nu förbeställa det i USA för 549 dollar.

Samyang 135mm F2.0 ED UMC har speciella linselement av typen ED, vilket ska ge mycket låg förekomst av kromatisk aberration och därmed hög bildkvalitet. Alla linser har dessutom fått en speciell ytbehandling, så kontrasten bör vara utmärkt, och så har objektivet nio avrundade bländarlameller för att säkerställa en snygg bakgrundsoskärpa. Den enda nackdelen är att fokus måste ställas in på manuell väg.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av