Canon EF 400mm F4.0 DO IS II USM

Grymt tele på väg från Canon?

Ett nytt patent skvallrar om att Canon arbetar med ett extremt kraftigt teleobjektiv på 1000 mm.

7 juni 2016

Djur- och sportfotografer kan möjligtvis börja se fram emot ett nytt monster att sätta på kamerahusen. Enligt Canon Rumors har Canon nämligen sökt patent på ett objektiv på hela 1000 mm.

Objektivet, EF 1000mm F5.6 IS DO, använder sig av en särskild Diffractive Optics-teknik med en speciell DO-lins som du kan läsa mer om här.

Fördelen med DO-tekniken är att objektiven kan göras mycket kompaktare, och objektivet som möjligtvis är på väg kommer enligt uppgift att bara vara 50 cm långt. DO-objektiven kan kännas igen på den gröna ringen, och Canon har redan i dag ett litet antal DO-objektiv i sitt system, bland annat EF 400mm F4.0 DO IS II USM på bilden ovan.

Mer tele på väg?

Canons längsta tele i nuläget är EF 800mm F5.6L IS USM, men de har tidigare tillverkat ett 84 cm långt objektiv på hela 1200 mm. Detta tillverkades dock bara i ett fåtal exemplar.

I höstas visade Canon också upp en prototyp av ett 600 mm-objektiv med DO-tekniken, men nu verkar det alltså som att det är ännu mer tele på väg. Det kan dock dröja ett tag innan det nya objektivet är redo för marknaden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av