Ge smarttelefonen en jättesensor

Med Sonys ILCE-QX1 kan du sätta dina välbekanta objektiv på den nya kameraenheten och placera hela konkarongen på mobilen för att sedan plåta loss med hög bildkvalitet. Sensorn är nämligen i APS-C-storlek.

4 september 2014

Sony är sannerligen inte rädda för att testa nya koncept. De har redan ett par QX-modeller på marknaden, där du får optik och sensor i samme enhet som bara är att sätta på smarttelefonen. Nu tar tillverkaren nästa steg med nya ILCE-QX1.

Denna kameraenhet kommer utan objektiv, för tanken är att du ska använda något av dem som du redan har till din Sony-systemkamera. I gengäld har nyheten en stor sensor i APS-C-storlek samt den avancerade BIONZ X-processorn, så bildkvaliteten motsvarar helt och hållet en Alpha-systemkamera. Upplösningen är på 20,1 megapixel, och man kan naturligtvis fotografera i råformat. Enheten har även inbyggd blixt, medan iso går upp till 16 000.

Det rekommenderade priset är på bara på bara 2900 kronor, och detta möjliggörs bland annat av att enheten inte har någon skärm. Kameran styrs trådlöst via skärmen på din smarttelefon, och enheterna ansluts enkelt via både wi-fi och NFC. Bilderna kan överföras till telefonen samt sparas i full upplösning på Memory Stick Micro eller microSD.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av