Fujifilm kommer med godis till gatufotografen

Fujifilm är klara med det nya ljusstarka objektivet FUJINON XF16mmF1.4 R WR som är som gjort för gatufoton. Det gäller både för brännvidden, ljusstyrkan och hastigheten.

Fujifilms senaste tillskott på stammen av ljusstarka objektiv till tillverkarens X-serie är FUJINON XF16mmF1.4 R WR. Brännvidden motsvarar 24 mm när man räknar med brännviddsförlängningen på 1,5x. Med en största bländare på F1.4 rör det sig om ett särdeles ljusstarkt objektiv som gör det möjligt att fotografera under dåliga ljusförhållanden. 

Objektivet är väderförseglat och består av 13 linselement fördelade på 11 grupper. Med en närgräns på 15 cm kan man komma rätt nära motivet och utnyttja vidvinkeln kreativt. Objektivet använder ett så kallat Rear Focusing System som sägs ge blixtsnabb fokusering. Fujifilm påstår att reaktionstiden nere på så lite som 0,11 sekunder. På objektivets fokusring hittar man en klassisk avståndsskala som gör det enkelt att beräkna avståndet. Båda delarna gör att objektivet lämpar sig väl till spontana gatufoton. Det rekommenderade priset förväntas hamna kring 10 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av