Få objektivet i toppform

En lång fotosäsong har satt igång därför är det viktigt att dina objektiv fungerar perfekt. Här går vi igenom vad du ska göra om det blir problem och hur utrustningen ska vårdas.

4 maj 2014

Våren har redan börjat, och med den ljusa årstiden följer massvis av spännande fotomöjligheter. Därför är det en bra idé att noggrant gå igenom utrustningen för att se om allt fungerar som det ska. Det gäller inte minst objektiven, som måste vara i absolut toppform om du vill vara säker på att kunna ta bilder av hög kvalitet.

Damm, sand och fukt är faktorer som kan skada även det dyraste objektiv. Därför är det viktigt att man tar underhållet på allvar och vidtar försiktighetsåtgärder för att förhindra eventuella problem. För det första ska objektiven rengöras så att det inte förekommer damm eller smuts på front- och baklinser. Du bör också kontrollera om objektivens mekaniska delar fungerar som de ska och även om där finns synliga skador, t.ex. om filterfästet är snett så att du inte kan montera filter. Ta också en titt på tillverkarens hemsida om det har kommit ny firmware som ger fler nya funktioner.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av