Byt fattning på Sigma-objektiven

Nu behöver man inte längre byta ut hela objektivsamlingen när man väljer ett nytt kamerasystem. Sigmas genialiska lösning på problemet stavas Mount Conversion Service.

2 augusti 2013

Tanken på att behöva sälja alla gamla objektiv och köpa helt nya får de flesta fotoentusiaster att ge upp drömmen om att byta till ett nytt och bättre kamerasystem. Men nu kommer Sigma med en enastående lösning på det här problemet. De erbjuder sig nämligen att byta fattning på dina objektiv, så att du smärtfritt kan använda objektivsamlingen från Nikon till Canon eller vice versa.

Den speciella tjänsten heter Mount Conversion Service och kan utföras på de senaste objektivserierna från Sigma som går under namnen Art, Contemporary och Sport. För spegelreflexkameror kan man byta mellan Canon, Nikon, Pentax, Sigma och Sony. Om du har Sigma-objektiv till en systemkamera, går det att byta mellan Micro Four Thirds-fattning och Sonys E-fattning.

Enligt Sigma fungerar de modifierade objektiven lika bra som om du hade köpt objektiv som redan från början hade rätt fattning till systemet. Priset för den här tjänsten har ännu inte meddelats.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av