AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR

Ännu kraftfullare 70–200 mm-objektiv från Nikon

Nikon är på gång med ett snabbare, lättare och bättre 70–200 mm-objektiv. Ett nytt tilt/shift-objektiv är också på ingång.

20 oktober 2016

Ett ljusstarkt zoomobjektiv med ett brännviddsområde på 70–200 mm står överst på många fotografers önskelistor, och Nikon har nu lanserat en ny och förbättrad version. Nya AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR sägs vara både snabbare, lättare och mer användbart.

Bland annat har objektivets autofokusspårning nu förbättrats, vilket är en fördel vid serietagning. Bildstabiliseringen börjar jobba i samma ögonblick som utlösarknappen trycks ner till hälften, och den har nu fått inställningen SPORT VR, där sökarbilden blir ännu stabilare när man fotograferar snabbrörliga motiv.

Objektivets optik har också uppgraderats med bland annat en fluoritlins, vilket enligt tillverkaren ger en enastående bildkvalitet ända ut i kant.

Närgränsen är bara 1,1 m, objektivets knappar kan nu anpassas efter behov, och så har zoom- och fokusringarna bytt plats för att ge bättre balans.

AF-S NIKKOR 70-200 mm F2.8E FL ED VR kommer ut i handeln den 10 november till ett rekommenderat pris på 31 390 kronor.

Nytt specialobjektiv

Dessutom lanserar Nikon ett nytt tilt/shift-objektiv på 19 mm, som särskilt lämpar sig för fotografering av arkitektur, konst och landskap.

Med ett tilt/shift-objektiv kan man räta upp störtande linjer och ändra skärpeplanet direkt vid exponeringen, i och med att det kan vikas och förskjutas. Jämfört med tidigare tilt/shift-objektiv från Nikon har man med nya PC NIKKOR 19 mm f/4E ED ännu större flexibilitet när man använder både tilt och shift, tack vare en speciell funktion där tiltmekanismen kan roteras separerat från shiftmekanismen.

Objektivet finns tillgängligt från den 27 oktober för 38 890 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av