Nu blir OneDrive bättre på bilder

Microsoft har uppdaterat onlinelagringstjänsten OneDrive, så att bilder nu visas snyggare och du kan söka på bestämda motiv.

Microsoft är verkligen på frammarsch med sin lagringstjänst i molnet, OneDrive. De är på väg med obegränsat med utrymme till Office-abonnenter, och nu får bilddelen en större uppdatering så att alla bilderna du har liggande hos tjänsten nu visas ännu snyggare och organiseras automatiskt.

Med den nya Album-funktionen kan man göra virtuella samlingar av bilder som man plockar ut från olika mappar i sin OneDrive. Här visas stora miniatyrer som paneler som går hela vägen ut till skärmkanten.

Ännu mer intressant är dock funktionen Taggar. Den delar inte bara in bilderna efter de sökord som du anger, utan tilldelar även automatiskt dina bilder sökord som Cykel, Inomhus, Gräs, med mera.

Bilderna analyseras alltså, så att man enkelt kan hitta rätt motiv, och det fungerar faktiskt överraskande bra, även om vi också har sett en barnvagn bli taggad som en motorcykel och liknande.

Redan nu kan du använda de nya funktionerna genom att logga in på OneDrive via datorns webbläsare samt i tjänstens app till iOS. Du hittar de nya funktionerna under Bilder respektive Foton. Album-funktionen är även på väg till Android- och Windows-telefoner.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av