Eye-Fi upphör med sd-kort av säkerhetsskäl

Eye-Fi upphör med sd-kort av säkerhetsskäl

Eye-Fi upphör nu med flera av sina populära sd-kort med wifi av säkerhetsskäl.

4 juli 2016

Ägare av lite äldre sd-kort med wifi från Eye-Fi kommer att uppleva att stora delar av kortens funktioner försvinner.

EyeFi har nämligen beslutat att upphöra med support av 14 produkter och produktkategorier, inklusive företagets mycket populära X2-kort. Från den 16 september kommer man att stänga av den server som krävs för att sd-korten ska hålla sig uppdaterade. Därmed upphör funktionaliteten.

Enligt Eye-Fi är man oroliga för den ursprungliga implementeringen av säkerheten, som stammar ända från 2007, då det första Eye-Fi-kortet lanserades. Därför har företaget fattat detta drastiska beslut. ”Denna säkerhet har visat sig vara sårbar”, skriver företaget i ett mejl till sina kunder.

Rabatt på nya kort

Eye-Fi erbjuder ingen hjälp med att uppgradera befintliga produkter, men man utlovar en rabatt på 20 procent till nuvarande kunder som vill köpa nya kort som inte omfattas av åtgärden.

Bland de berörda kortmodellerna finns kort som lanserats så sent som i mars 2015, och som fortfarande kan finnas i butiker eller internetbutiker.

Eye-Fi har varit speciellt intressant för fotografer, eftersom dessa sd-kort har gjort det möjligt att använda wifi för att snabbt och bekvämt spara bilderna på en server eller dator – även om kameran som sådan inte hade inbyggd wifi.

De berörda produkterna är enligt Eye-Fi alla X1-produkter, 4GB Geo X2, 4GB Connect X2, 8GB Explore X2, 8GB Mobile X2, 8GB Pro X2, 16GB Pro X2, Visioneer X2, SanDisk X2, Eye-Fi Center för Mac och Windows, Eye-Fi app för Android och iOS samt Eye-Fi Center webbapp.

Elektronikgiganten Ricoh, med kameramärket Pentax, köpte Eye-Fi tidigare i år.

Läs meddelandet från Eye-Fi här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av