TrekPak

Fotoväska med flexibla skiljeväggar

Om det får vara upp till amerikanska Trekpak kan du snart ersätta fotoväskans besvärliga skiljeväggar med kardborrband mot ett system som du kan anpassa in i minsta detalj.

29 mars 2012

Det kan vara besvärligt att placera de kardborrförsedda skiljeväggarna på rätt sätt, och man måste dra till ordentligt när man tar bort dem. Men projektet Trekpak är på gång med en helt ny lösning som består av vadderade skiljerum och galgar i aluminium. Med hjälp av hål längs utrymmenas kanter kan man fästa dem vid varandra med hjälp av galgarna. På så sätt kan man placera skiljeväggarna precis där man vill. Galgarna är lätta att dra upp igen ifall man vill möblera om, och Trekpak-systemet kan användas i olika slags fotoväskor – från ryggsäckar till robusta Pelicase-väskor.

För tillfället är projektet under uppstart, och Trekpak håller på att utveckla system för olika fotoväskor. Trekpak söker just nu finansiering för att komma vidare med projektet, men i stället för att skaffa en finansiär försöker de samla in pengar från helt vanliga fotoentusiaster som satsar ett litet belopp. Beroende på hur mycket man ger får man ett tackmejl, en t-shirt eller t.ex. rabatt på ett framtida köp. Du kan läsa mer om projektet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av