Fujifilm Instax SP-2

Fuljifilm Instax SP-2 skriver ut mobilbilder på nolltid

Fujifilm ökar hastigheten med sin miniskrivare Instax SP-2, så nu tar det bara tio sekunder att skriva ut de bästa bilderna direkt från mobilen.

27 juni 2016

Väldigt många bilder tas i dag med mobiltelefoner, och de kommer sällan längre än till telefonens minneskort, Facebook eller Instagram.

Med tiden har många glömt bort hur viktigt det kan vara att ha en utskriven bild av ungarna att hänga på kylskåpsdörren, ställa på skrivbordet eller skicka till de mor- och farföräldrar som aldrig riktigt har lärt sig att bemästra sociala medier.

Det råder den nya miniskrivaren Instax SP-2 bot på. Nu tar det nämligen bara ett ögonblick att skriva ut en bild direkt från mobilen.

Skrivaren fungerar tillsammans med en smarttelefon eller en kamera med wifi. Den är efterföljare till Instax SP-1, och den nya versionen har förbättrats på ett flertal punkter.

Redigera bilden via appen

LED-tekniken har ersatts med OLED som ger möjlighet till ännu skarpare bilder och bättre upplösning. SP-2 skriver således ut med 320 dpi, medan föregångaren skrev ut med 254 dpi.

Hastigheten har också fått en skjuts; med SP-1 tog det 16 sekunder att skriva ut sin bild, men med SP-2 tar det bara 10 sekunder.

Man kan också efterbehandla bilden i den tillhörande appen innan den skickas till skrivaren för att lägga till olika effekter eller ge bilden ett nytt uttryck.

Själva bildformatet på 62 mm x 46 mm är detsamma. Förutom att skriva ut bilderna som ligger på telefonen kan man också skriva ut bilder från sociala medier som Facebook och Instagram.

Instax SP-2 forventes lanceret i midten af juli til en pris omkring 1700 kroner.

Læs mere om Fujifilm Instax SP-2 her.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av