Epson Stylus SX525WD

Här testar vi inget mindre än världens snabbaste bläcksrivare. Rekordet gäller dock bara under vissa förhållanden, och våra test-resultat är överraskande på mer än ett sätt.

27 oktober 2010

När Epson presenterar sin nyhet SX525WD i en reklamfilm är denna producerad av fotofolket från det populära bilprogrammet Top Gear och med fler bilder och ljud av racerbilar än av skrivaren själv. Epson understryker därigenom med eftertryck att vi har med världens snabbaste bläckskrivare att göra. Visserligen gäller rekordet bara multiskrivare i prisklassen under 6 000 kronor, och det handlar bara om dubbelsidig utskrift av vanlig svartvit text. Epson har fått upp hastigheten bland annat tack vare ett nytt, fiffigt helautomatiskt system för pappersvändning. När det gäller fotoutskrift er är SX525WD dock långtifrån pole position. Med bästa kvalitet tog det 5 minuter och 22 sekunder att skriva ut en A4 till kant med det medföljande programmet Epson Easy Photo Print. Ett för övrigt utmärkt och intuitivt program, som dock är på engelska. Men hastigheten är långtifrån imponerande, då den billiga Lexmark Impact S305 för 851 kronor som jämförelse bara tar halvannan minut för samma utskrift .

Färger på efterkälken Även om skrivaren alltså tar god tid på sig för att skriva ut är kvaliteten inte så bra som man skulle tro. Utskrift erna är generellt bleka. Fägerna är neutrala men saknar mättnad och kontrast. Hudtoner är utan glöd och motiv blir allmänt utvattnade.

Slutsats Med SX525WD kan man skryta med att ha världens snabbaste skrivare, fast inte till bilder. Dessutom är bildkvaliteten en besvikelse. Man får dock bra funktioner som trådlöst nätverk och kortläsare 75 %

Läs mer Läs HELA testet i Digital Foto för alla nr. 16 som finns i butik nu.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av