Canon Pixma MP630

Canon Pixma MP630

Den här supersnabba modellen från Canon är en elegant multiskrivare som klarar de flesta uppgifter och uppfyller de flesta krav från fotoentusiasterna. Bildkvaliteten och programvaran imponerar, och det blixtsnabba arbetstempot är udmärkt.

9 januari 2009

Med den här skrivaren har Canon på föredömligt vis lyckats förena en elegant formgivning med en arbetskapacitet som verkligen imponerar. Bakom det mattsvarta och silverfärgade plastskalet med de mjuka, runda hörnen gömmer sig en maskin med oanade krafter.

Detta visar sig framför allt i det utmärkta arbetstempot. Det tar bara två minuter och fyra sekunder att skriva ut en A4-bilder till kant i den högsta kvaliteten. Här är Canon mer än dubbelt så snabb som flera av konkurrenterna. En bild på 10 x 15 cm blir klar på 47 sekunder. I båda fallen handlar det om bra resultat.

Något längre tid tar det att installera den medföljande programvaran, som är på svenska. Här fick vi vänta i knappt 17 minuter, vilket är längre än för tidigare Pixmaskrivare. Programvaran ger bra understöd i alla lägen, både när man skriver ut och när man skannar. Man får utmärkt vägledning vid val av rätt papperstyp och utskriftsstorlek.

Förbättrad färgåtergivning

Pixma MP630 använder Canons nya bläcktyp med namnet Chromalife 100+, och skrivaren är utrustad med fem separata bläckpatroner som använder det nya bläcket. Chromalife 100+ ger en förbättrad färgåtergivning, där de svarta och grå nyanserna återges mer neutralt, medan de röda nyanserna sägs få större dynamik och djup.

En annan nyhet är att bläcksystemet arbetar med en blandning av färgbaserat bläck och pigmenterat svart bläck, något som enligt Canon ska bidra till en bättre skärpa. Tilsammans med det nya bläcket har Canon även lanserat nya papperstyper, bl.a. Photo Paper Pro Platinum PT-101 och Photo Paper Pro II PR-201, som finns i storlekar från 10 x 15 cm till A3+. Det största utskriftsformatet med MP630 är dock A4.

Les resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 01/2009

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av